


Słód Biscuit (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Biscuit to prawdziwy, belgijski słód "herbatnikowy". Najlepiej pasuje do piw belgijskich oraz piw ciemnych. Może stanowić od 5 do 15% zasypu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Cara Ruby (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Cara Gold to belgijski, ciemny słód karmelowy. Kiełkowany jest w wysokiej temperaturze, a na jego smak i aromat ma wpływ suszenie w temperaturze do 220°C. Château Cara Gold® nadaje piwu silny słodki aromat i niepowtarzalny smak toffi i brązowego cukru. Wzmacnia bursztynowy kolor piwa. Brak enzymów diastatycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Arome (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Arome to belgijski słód aromatyczny. W celu wydobycia maksymalnego aromatu słód ten kiełkuje się w wyższej temperaturze niż inne słody, a suszy w 115C. Château Arome zapewnia bogaty aromat i słodowy smak. Polecany jest do piw bursztynowych i ciemnych. W porównaniu z innymi kolorowymi słodami, Château Arôme ma wyższą moc diastatyczną i nadaje gładkości goryczy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Acid - Zakwaszający (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Acid to słód używany do obniżenia pH brzeczki. Zapewnia łatwiejsze i bardziej efektywne zacieranie oraz lepszą stabilność gotowego piwa. Należy użyć od 1 do 10% w zasypie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Special B (Castle Malting) - 0,1 kg

Special B to jeden z ciemniejszych słodów karmelowych z akcentami rodzynek, orzechów oraz śliwek. Może być stosowany jako dodatek do piw bursztynowych, czerwonych, brązowych i ciemnych. Udział w zasypie może stanowić do 10%.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Czekoladowy 900 EBC (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Czekoladowy 900 EBC to słód ciemny palony, dodatek do piw ciemnych i czarnych. Wnosi nuty orzechowe, tostowe. Wnosi do piwa mniej goryczki niż słody barwiące. Udział w zasypie może stanowić do 5%.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Cafe 500 EBC (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Cafe 500 EBC to belgijski słód czekoladowy, suszony w temperaturze do 200*C. Dodaje aromaty orzechowe i kawowe do piwa, poprawia charakter piw ciemnych oraz podkreśla ich barwę. Polecany do stout'ów i porterów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Cafe Light 250 EBC (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Cafe 500 EBC to belgijski słód czekoladowy, suszony w temperaturze do 200*C. Dodaje aromaty orzechowe i kawowe do piwa, poprawia charakter piw ciemnych oraz podkreśla ich barwę. Polecany do stout'ów i porterów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Cara Ruby (Castle Malting) - 0,25 kg

Słód Cara Gold to belgijski, ciemny słód karmelowy. Kiełkowany jest w wysokiej temperaturze, a na jego smak i aromat ma wpływ suszenie w temperaturze do 220°C. Château Cara Gold® nadaje piwu silny słodki aromat i niepowtarzalny smak toffi i brązowego cukru. Wzmacnia bursztynowy kolor piwa. Brak enzymów diastatycznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Arome (Castle Malting) - 0,25 kg

Słód Arome to belgijski słód aromatyczny. W celu wydobycia maksymalnego aromatu słód ten kiełkuje się w wyższej temperaturze niż inne słody, a suszy w 115C. Château Arome zapewnia bogaty aromat i słodowy smak. Polecany jest do piw bursztynowych i ciemnych. W porównaniu z innymi kolorowymi słodami, Château Arôme ma wyższą moc diastatyczną i nadaje gładkości goryczy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Acid - Zakwaszający (Castle Malting) - 0,25 kg

Słód Acid to słód używany do obniżenia pH brzeczki. Zapewnia łatwiejsze i bardziej efektywne zacieranie oraz lepszą stabilność gotowego piwa. Należy użyć od 1 do 10% w zasypie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Gryczany (Castle Malting) - 0,1 kg

Słód Gryczany to słód używany m.in. do produkcji piwa bezglutenowego. Nadaje piwu wyjątkowy orzechowo-słodowy smak do piwa. Słód gryczany nie posiada enzymów diastatycznych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Biscuit (Castle Malting) - 0,25 kg

Słód Biscuit to prawdziwy, belgijski słód "herbatnikowy". Najlepiej pasuje do piw belgijskich oraz piw ciemnych. Może stanowić od 5 do 15% zasypu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Cafe 500 EBC (Castle Malting) - 0,25 kg

Słód Cafe 500 EBC to belgijski słód czekoladowy, suszony w temperaturze do 200*C. Dodaje aromaty orzechowe i kawowe do piwa, poprawia charakter piw ciemnych oraz podkreśla ich barwę. Polecany do stout'ów i porterów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Cafe Light 250 EBC (Castle Malting) - 0,25 kg

Słód Cafe 500 EBC to belgijski słód czekoladowy, suszony w temperaturze do 200*C. Dodaje aromaty orzechowe i kawowe do piwa, poprawia charakter piw ciemnych oraz podkreśla ich barwę. Polecany do stout'ów i porterów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Special B (Castle Malting) - 0,25 kg

Special B to jeden z ciemniejszych słodów karmelowych z akcentami rodzynek, orzechów oraz śliwek. Może być stosowany jako dodatek do piw bursztynowych, czerwonych, brązowych i ciemnych. Udział w zasypie może stanowić do 10%.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Cara Ruby (Castle Malting) - 0,5 kg

Słód Cara Gold to belgijski, ciemny słód karmelowy. Kiełkowany jest w wysokiej temperaturze, a na jego smak i aromat ma wpływ suszenie w temperaturze do 220°C. Château Cara Gold® nadaje piwu silny słodki aromat i niepowtarzalny smak toffi i brązowego cukru. Wzmacnia bursztynowy kolor piwa. Brak enzymów diastatycznych.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Słód Czekoladowy 900 EBC (Castle Malting) - 0,25 kg

Słód Czekoladowy 900 EBC to słód ciemny palony, dodatek do piw ciemnych i czarnych. Wnosi nuty orzechowe, tostowe. Wnosi do piwa mniej goryczki niż słody barwiące. Udział w zasypie może stanowić do 5%.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin