



Producent
Cena
-
od
do
Belgijski Cukier Kandyzowany Biały 0,5 kg

Oryginalny belgijski cukier kandyzowany. Stosowany najczęściej przy warzeniu piw belgijskich i klasztornych. Nadaje się również do win, likierów oraz wypieków.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Belgijski Cukier Kandyzowany Brązowy 0,5 kg

Oryginalny belgijski cukier kandyzowany. Stosowany najczęściej przy warzeniu piw belgijskich i klasztornych. Nadaje się również do win, likierów oraz wypieków.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cukier Trzcinowy Ciemny Dark Muscavado 0,5 kg

Cukier trzcinowy dark muscavado wnosi do piwa zapach i posmak rumu oraz melasy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Curacao 20g (skórka gorzkiej pomarańczy)

Specjalnie suszone skórki gorzkiej pomarańczy. Dodatek do piw białych oraz belgijskich (Witbier, Saison) oraz wszędzie tam gdzie chcemy uzyskać zapach pomarańczy w gotowym piwie.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cynamon 20g

Przyprawa wykorzystywana w piwach specjalnych oraz świątecznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cynamon Cejloński - laski 20g

Laski cynamonu to idealny dodatek do piw bożonarodzeniowych i dyniowych, a także do grzanego piwa lub wina.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cytryniec (owoc suszony) 20g

Cytryniec chiński to ciemnoczerwone jagody „o pięciu smakach” – tak bowiem tłumaczy się dosłownie ich chińską nazwę “Wu Wei Zi”. Według anegdoty ich skórka jest słodka, miąższ kwaśny, nasionka gorzkie, natomiast proszek z nasion ma smak słonawy.Wnosi do piwa nuty goryczkowo-pieprzowe.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Gips Piwowarski 20g

Dodatek gipsu podczas zacierania, zwiększa stężenia jonów wapniowych, korzystnie obniża pH zacieru, stabilizuje amylazę. Jest niezbędny do tzw. "burtonizacji" wody, gdy chcemy warzyć piwo w angielskim stylu Pale Ale oraz India Pale Ale (IPA).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Glukoza krystaliczna - 0,5 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Glukoza krystaliczna - 1 kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Goździki 20g

Goździki – nierozkwitłe, wysuszone pąki kwiatowe drzewa goździkowego, służące jako przyprawa. Idealny dodatek do piw świątecznych i specjalnych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Hibiskus 25g

Hibiskus użyty pod koniec gotowania i jako dodatek na cichą fermentację nada piwu lekkiego czerwonego zabarwienia, nuty owocowej, lekko jagodowej oraz kwiatowej.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kolendra Indyjska 20g

Oryginalna kolendra indyjska to dodatek do piw belgijskich i specjalnych. Stosuje się średnio od 15 do 30g na 20 litrów piwa. Dodawany na 10 minut przed zakończeniem gotowania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kostki dębowe Bourbon 50-60 g

Kostki dębowe Bourbon dodawane na etapie cichej fermentacji, nadają aromat dębowej beczki oraz Bourbonu
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kostki dębowe Scotch Whisky 50-60 g

Kostki dębowe Whisky dodawane na etapie cichej fermentacji, nadają aromat dębowej beczki oraz Whisky
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Kreda Vinoferm (węglan wapnia) 20g

Służy do odkwaszania moszczów winnych oraz modyfikacji parametrów wody używanej do zacierania brzeczki piwnej. Zwiększa alkaliczność wody, stąd polecana jest szczególnie przy stoutach oraz piwach ciemnych. Kredę należy dodawać do zacieru z uwagi na jej trudną rozpuszczalność.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin